Här skriver jag om saker som händer i mitt liv,
gärna med en humoristisk tvist och kanske inte alltid ur ett förutsägbart perspektiv.

söndag 14 februari 2010

Ytterligare socialisering

Igår var det IKEA-premiär för lillan! Värt att fira, kan man tycka, och mycket riktigt var det kalas när vi kom hem. =)
Det var visserligen ett sammanträffande, men nybakta muffins med glasyr och strössel passar utmärkt att fira en stor social landvinning med.

Jag har längtat till IKEA ganska länge. Jag älskar att gå och titta på alla prylar, avdelningarna med många småsaker är de bästa: kök, barn, ljus... Det blir också något av en utflykt, och utflykter är vardagslyx tycker jag. Äta på restaurang är alltid trevligt, även om min något begränsade smak för mat oftast får mig att beställa köttbullar, vilket i sig inte är någon kulinarisk sensation...

Höstens barnafödsel i kombination med svininfluensa och en sambo/barnafader med säkerhetsmani (och en släng av hypokondri) har föranlett ett uppehåll i dessa små nöjesresor, och när jag vid nyår hörde rapporteras om "faran över" for jag i tanken omgående iväg till Västerås, men i verkligheten fick jag sansa mig, eftersom vädret och väglaget rekommenderade ytterligare väntan.

När så fredagkvällen kom med ett förslag från ovan nämnda sambo, att jag skulle ta lillan och åka till IKEA i helgen, var jag snabb att bjuda med min svägerska, med vilken jag just då var inbegripen i en chatt. Hennes respons var ungefär lika snabb som min, och innan någon hann ångra sig hade vi bestämt tid och upplägg.

Nu när den utflykten är avklarad börjar jag fundera på vilka mål jag nu ska sätta upp. Lager 157 var länge sedan, och Zetas har ju öppet nu, med trädgårdscafé och allt. Tulpanens hus i Åkeshov har vi pratat om, och Västerås centrum skulle inte vara helt fel heller.
Men nu närmast ska jag köpa lite kläder, så Tuna Park får duga för tillfället. I morgon, kanske...

Inga kommentarer: