Här skriver jag om saker som händer i mitt liv,
gärna med en humoristisk tvist och kanske inte alltid ur ett förutsägbart perspektiv.

söndag 6 februari 2011

Strumpfobi

Stora tjejen har drabbats av strumpfobi.

Det är sömmen framme vid tårna som är den stora boven, den verkar ha väldigt svårt att hamna rätt, och hamnar den snett framkallar den panik hos min lilla strumpfobiker. Gråt och tandagnisslan är vanligt förekommande hemma hos oss i samband med påklädning...
Även strumpor med vävt mönster är jobbiga, eftersom det blir en sömliknande skarv vid färgbytet.

Vår senaste lösning på problemet är att ha strumporna ut och in, så att sömmen är utanpå strumpan, istället för inuti. Enfärgade strumpor passar bäst till detta, men å andra sidan är det få som ser det, för så fort skorna åker av, åker även strumporna av.
Här hemma gör det inte så mycket, vi har hyfsat varmt på golvet, och dessutom rätt bra koll på vad som hamnar på golvet.

På dagis har vi infört krav på inneskor om strumporna ska av, så foppatofflorna, som egentligen är ett par storlekar för små, har fått komma till heders. Hon vägrar dock att lämna dem på dagis, och den gången vi glömde dem hemma slog strumppaniken till redan på parkeringen utanför dagis, när hon insåg att hon skulle få lov att ha strumporna på hela dagen.

Nu har vi i alla fall hittat ett par nya, fina, lila foppatofflor i rätt storlek, som jag hoppas kan få stanna på dagis över natten.



Fast det är klart, vi skulle väl ha slagit till på två par på en gång...

Inga kommentarer: